Kalkia info:

Februar 2019

 

Produal er ny leverandør i Kalkia databasen.

 

Vi er meget glade for at kunne præsentere Produal som ny leverandør i Kalkia databasen.

 

Hos Produal har de forpligtet sig til at hjælpe deres kunder med at opnå fremragende resultater indenfor bygningsautomatik, der er i rivende udvikling. Moderne bygningsautomatik baserer sig på alsidige, præcise målinger i høj kvalitet. Produal har lært, at hvis man skal kunne opnå optimal energiudnyttelse eller indendørs komfort, kræver det mere end det.

Du finder Produals produkter ved at søge med de kendte metoder, EAN nummer, de sidste 6 cifre af EAN nummeret eller Produals eget varenummer.

 

 

Montagegruppekartoteket i Kalkia høster stor ros blandt brugerne.

 

Super let at arbejde med, aldrig har det været så nemt at finde en korrekt montagetid på materiale som PM El-Beregning ikke montagetider på, lige det vi har manglet siden Landspriskuranten blev udfaset. Det er nogle af de kommentarer vi hører fra brugerne.   

 

Månedens videoklip omhandler Globale emner og Montagegruppekartoteket i Kalkia.

Klik her for at se klippet.

 

Er du en af de få der endnu ikke har fået orienteret dig om kartoteket og dets anvendelighed, så se her:

 

Montagegruppe kartoteket løser det kæmpe store problem, alle vi beregnere har sloges med siden Landspriskuranten blev udfaset, nemlig – Hvor finder jeg arbejdstiden for materialer der ikke er tidsstuderet i EBA? 

 

Du finder Montagegruppe Kartoteket under ”Globale emner” (F6). Klik på Ikonet med skruen.

 

Montagegruppe kartoteket er opbygget over samme ”skabelon” som vi kender det fra Tekniq- og Dansk El-forbunds Landspriskurant, og fra Velteks Varegruppe kartotek, så du burde ”føle dig hjemme” allerede første gang du arbejder med det nye kartotek.

Montagegrupperne indeholder mere end 2.400 unikke ”Pseudomaterialer”, alle indeholdende de nødvendige Montager, Tillæg og Supplementer, der er nødvendige for at finde den korrekte arbejdstid, for det givne materiale.

 

”Pseudomaterialer” er et nyt begreb vi har indført i Kalkia.

Et Pseudomateriale er et materiale der ikke har nogen materialepris, men alle de nødvendige Montager, Tillæg og Supplementer, du som beregner har behov for at kunne arbejde med. 

Når du står med et ”rigtigt” materiale, og selv skal definere arbejdstiden for dette materiale, har vi nu åbnet op for at ”Benyt montager fra” Pseudomaterialer. På denne måde kan du let og smidigt finde den korrekte arbejdstid for dit materiale.

 

Tidsstudier vi modtager fra EBA er dynamiske, og udvikler sig løbende i takt med hvor mange studier der udføres af Tidsstudiegruppen under Tekniq og Dansk El-forbund.

Samme dynamik er indført i Kalkias nye Montagegruppe kartotek, så i takt med at der udføres flere og flere tidsstudier, så bliver montagerne på Kalkias Pseudomaterialer også mere og mere valide i forhold til overenskomsten.

 

Samtidigt med indførelsen af Montagegruppe kartoteket, indføre vi en ny guide der hjælper dig med at finde de montager som findes på de enkelte materialer, dette betyder, at såfremt du ikke kender den montagekode du søger, så taster du bare nummeret helt uden montagekode, og så får du hjælp af den nye guide.

 

 

Månedens videoklip:

 

Månedens videoklip omhandler Globale emner og Montagegruppekartoteket i Kalkia.

Klik her for at se klippet.

 

Månedens videoklip er en af mange Kalkia læringsvideoer du kan finde på YouTube.

Lad dig inspirere, følg nedenstående link for at komme til Kalkia - YouTube kanalen.

https://www.youtube.com/channel/UCCZo03HSpAwwrMgV2ncepdA

 

 

 

Husk du altid kan gense seneste Kalkia Info, ved i Kalkia at klikke på Vis og Nyhedsbrev.

 

 

 

Venlig hilsen

PM El-beregning

 

 

 

 

 

Se tidligere nyhedsbreve klik her.

Husk at holde dig løbende orienteret på PM El-beregning’s hjemmeside.