Go to Top

EBA og LPK info m.m.

EBA INFO.

El-Branchens Akkordsystem, EBA, erstatter pr. 1.7.2016 Landspriskuranten som grundlag for akkordafregning.

I den forbindelse er det vigtigt, at man som bruger af Kalkia orienterer sig om forskellene på de to akkordsystemer. For at lettet dette arbejde for dig, har vi sammenfattet de vigtigste nyheder og udfærdiget nedenstående dokumenter, som vi kun kan anbefale at sætter dig grundigt ind i.

På Tekniq og Dansk El-Forbunds hjemmesider, er det planen at du som medlem kan hente den samlede og opdaterede dokumentation for EBA.

Se PM El-beregnings læringsvideo på YouTube ved at klikke her!

Er du bruger af Kalkia, så kender du til anvendelse af Landspriskuranten! For at sikre en så smidig overgang fra LPK til EBA i Kalkia, så har vi gennem de seneste år løbende tilpasset Kalkia, så du i forbindelse med skiftet allerede kender Kalkias layout. Der er dog alligevel nogle ændringer som er sammenfattet i nedenstående dokument, og kan downloades ved at klikke på linket.

EBA_Bliv hurtigt dus med forskellen mellem LPK og EBA

 

I forbindelse med opmåling af akkordarbejde efter LPK er der udstukket en del regler, som de fleste Kalkia brugere kender. Ved skiftet til EBA er der ligeledes udstukket nogle regler, og disse regler er på mange områder nemmere at håndterer end de gamle LPK regler, men på andre områder er det lidt mere “kryptisk”. Nye regler er sammenfattet i nedenstående dokument, og kan downloades ved at klikke på linket.

EBA_opmålingsregler

 

Ønsker du at konvertere en gammel LPK opmåling til en ny EBA opmåling, så er den største del af arbejdet allerede gjort i Kalkia, men der alligevel noget manuelt arbejde som udestår! Arbejder i denne forbindelse er sammenfattet i nedenstående dokument, og kan downloades ved at klikke på linket.

EBA_Konvertering af Kalkia LPK projekt til Kalkia EBA projekt

Almindelige bestemmelser for EBA version 1.4 – marts 2019

Vi kan kun anbefale at du holder dig løbende orienteret om Eba tå Tekniq eller DEFs hjemmesider.
Her kan du downloade Almindelige bestemmelser for EBA version1.4