PM El-beregning

EBA & LPK Info

rohan-makhecha-408608-unsplash

EBA INFO

El-Branchens Akkordsystem, EBA, erstatter pr. 1.7.2016 Landspriskuranten som grundlag for akkordafregning.

I den forbindelse er det vigtigt, at man som bruger af Kalkia orienterer sig om forskellene på de to akkordsystemer. For at lettet dette arbejde for dig, har vi sammenfattet de vigtigste nyheder og udfærdiget nedenstående dokumenter, som vi kun kan anbefale at sætter dig grundigt ind i.

På Tekniq og Dansk El-Forbunds hjemmesider, er det planen at du som medlem kan hente den samlede og opdaterede dokumentation for EBA.

Se PM El-beregnings læringsvideo på YouTube ved at klikke her!

Er du bruger af Kalkia, så kender du til anvendelse af Landspriskuranten! For at sikre en så smidig overgang fra LPK til EBA i Kalkia, så har vi gennem de seneste år løbende tilpasset Kalkia, så du i forbindelse med skiftet allerede kender Kalkias layout. Der er dog alligevel nogle ændringer som er sammenfattet i nedenstående dokument, og kan downloades ved at klikke på linket.

EBA_Bliv-hurtigt-dus-med-forskellen-mellem-LPK-og-EBA

I forbindelse med opmåling af akkordarbejde efter LPK er der udstukket en del regler, som de fleste Kalkia brugere kender. Ved skiftet til EBA er der ligeledes udstukket nogle regler, og disse regler er på mange områder nemmere at håndterer end de gamle LPK regler, men på andre områder er det lidt mere “kryptisk”. Nye regler er sammenfattet i nedenstående dokument, og kan downloades ved at klikke på linket.

EBA_opmålingsregler

Ønsker du at konvertere en gammel LPK opmåling til en ny EBA opmåling, så er den største del af arbejdet allerede gjort i Kalkia, men der alligevel noget manuelt arbejde som udestår! Arbejder i denne forbindelse er sammenfattet i nedenstående dokument, og kan downloades ved at klikke på linket.

EBA_Konvertering-af-Kalkia-LPK-projekt-til-Kalkia-EBA-projekt

LPK INFO

Landspriskuranten af Januar 1998 er grundlaget for alle beregninger af  arbejdsløn og arbejdstid i EL-OVERSLAGs prisbogen og i Kalkia programmerne

Følgende reguleringstillæg er aftalt mellem Tekniq og Dansk El-forbund:

Marts 2016 + 50,3%

Personaleomkostninger for Elektrikere beregnes med jævne mellemrum af Tekniq.

Følgende personaleomkostningstillæg er beregnet af Tekniq:

Marts 2016 + 45,27%

Har du spørgsmål til EBA & LPK Info siden, er du velkommen til at kontakte os.